De hardheid van het water verschilt per woonplaats. Met de term 'hardheid van water' wordt het gehalte aangeduid van calcium en magnesium, oftewel het kalkgehalte, dat in het water is opgelost.

De hardheid van water wordt in Nederland weergegeven in °dH (Deutsche härte). Water met een hardheid van minder dan 3 °dH is zeer zacht en met een hardheid van meer dan 10 °dH is hard tot zeer hard.
Beoordeel zelf met de waarde uit de tabel
hieronder of een waterontharder voor u geschikt is.

Kies uw gemeente:
De hardheid van uw water is:
0 - 4
4 - 7
> 7

prima waterkwaliteit
een ontharder is beslist geen overbodige luxe
een ontharder is absoluut onmisbaarVolwassenen gebruiken per persoon 130 liter water per dag. Hiervan drinken we slechts 2 liter. Een gemiddeld gezin gebruikt 187 m3 water per jaar. Met een gemiddelde hardheid van 11 °dH krijgen zij ruim 36 kg kalk per jaar via het water binnen de deur. Met een hardheid van 8 °dH is dit ruim 26 kg. Bij gebruik van een WaterBoss waterontharder is dit 0 kg.

Soms denken mensen dat ze wel redelijk zacht water hebben, maar redelijk zacht of helemaal geen kalk is echt een wereld van verschil. Kalk in het water is niet nodig voor uw gezondheid, dat is een misverstand, uw lichaam kan de kalk niet opnemen uit het water.

  • Een gemiddeld gezin krijgt ruim 36 kg kalk binnen de deur
  • Kraanwater gaat smaken als bronwater
  • Lekker drinkwater kopen kost u 0,40 eurocent per liter
  • Hard water geeft erg veel nadelen
  • Zacht water geeft alleen maar voordelen

Meer weten:

Consens-us
Lichterweg 6
8042 PW Zwolle
038 477 4480

KvK-nr: 05080372 Regio Zwolle
BTW-nr: 815179170B.01

Neem contact op op LinkedIn